Cargando ...
Se ha producido un error al cargar el contenido.

El bon nom de l'urbanisme

Expandir mensajes
 • Llista territori
  EL PUNT 29.12.06 El bon nom de l urbanisme la galeria ROBERT CASADEVALL. Els darrers
  Mensaje 1 de 1 , 28 dic 2006
   EL PUNT 29.12.06
    
   El bon nom de l'urbanisme   la galeria

   ROBERT CASADEVALL.

   Els darrers mesos hem tingut un degoteig constant de notícies que relacionaven la construcció, els diners i les administracions. I, més exactament, com algú guanyava molts diners gràcies als permisos donats per les administracions per a construccions. Sempre amb la sospita que alguna cosa no era prou legal. I tot plegat, amb el títol de «corrupció urbanística» i similars, quan no d'«urbanisme» a seques.

   Curiosament, no es parla d'arquitectura, malgrat que també n'hi ha —i més de quatre nyaps, per cert— ni de legislació, quan hi ha interpretacions curioses i aplicacions encara més curioses de la llei, que deuen fer alguns professionals. S'arriba a dir que l'urbanisme és el que genera aquest estat de coses, en una confusió entre mitjans i finalitat, que ja sabem, des de Maquiavel, que no és el mateix.

   Caldria tornar el bon nom a l'urbanisme, com a pràctica que ha permès, en molts casos, una gestió ordenada del territori, tant per obtenir ciutats endreçades, eficients, i agradables de viure i de veure, com per preservar —sí, amb l'urbanisme— espais naturals. Altrament, seria considerar que del menjar brossa en té la culpa la cuina. I a ningú se li acut barrejar les coses, per molt de frau alimentari que hi hagi. Parlem, doncs, de bon o mal urbanisme, i directament de robatori, i no en fem un identificador dels darrers fenòmens a Marbella, Andratx, Cienpozuelos o on sigui.

  El mensaje se ha enviado correctamente y se entregará a los destinatarios en breve.